PROGRAMINDLÆGUDSTILLINGHVEM ER VI?
  Søg
C7: Keynote (DE): BIM for infrastructure - International Standards
Sessionsleder Erik Kjems, ekj@civil.aau.dk

Brugen af digital modellering – BIM - er først ved at tage fart ved de større anlægsprojekter. Der skal sættes gang i pilotprojekter og kompetenceudbygning, hvis de små og mellemstore virksomheder skal være med i udviklingen.

Hvis vejsektoren i Europa – og Danmark - skal holde trit med brugen af digitale værktøjer, så skal der sættes gang i pilotprojekter og udbydes mere undervisning! Budskabet kommer fra professor Andrè Borrmann, fra TUM, Technisches Universtät München. Professoren er nøgleperson og ekspert i arbejdet med at standardisere og udvikle de såkaldte BIM-værktøjer til arbejdet med infrastrukturprojekter. Kort fortalt betyder BIM, at der skal være skabt en fuldkommen digital model af et anlægsprojekt inden første spadestik tages.

- Brugen af digitale modeller – BIM - betyder, at vi kan kontrollere om projekterne kan udføres i den virkelige verden og om bidrag fra forskellige leverandører hænger sammen. Vi kan forebygge, at fejl først opdages på byggepladsen. Det giver bedre kvalitet og sparer potentielt mange ressourcer, siger Andrè Borrmann.

Et vigtigt mål med de digitale modeller er også, at de kan understøtte driftsfasen. Fx kan data om overflader og betonkonstruktioner være helt afgørende i arbejdet med at vedligeholde broer.

Professoren er forsigtig med at sætte besparelsesscenarier op, men potentialet ved BIM ved infrastrukturprojekter er formentligt 10 %, men han understreger, at det handler om mange andre fordele, som det er vanskeligt at sætte tal på.

Kompetenceopbygning skal styrkes
Michael Nørgaard, Publicpress
Se Præsentation
TID6. december 2017 16.15-17.15 TILMELDTE64
STEDSalon 30+31 TEMAMobilitet i en teknologisk tidsalder
SAMTIDIGE SESSIONER
C1: Asfalt - genbrug
Sessionsleder Hans A. Muurholm
C2: Støjdæmende udstyr
Sessionsleder Erik Birk Madsen
C3: Driftsmanagement
Sessionsleder Britt Bak Odgaard
C4: Miljø
Sessionsleder Anders Hundahl
C5: Trafiksikkerhed - fart
Sessionsleder Frank Hagerup
C6: Signal - nye løsninger
Sessionsleder Garbie Solvang Jørgensen
C8: Jura - private fællesveje
Sessionsleder Niels C. Nordvig
 
Sæt kryds i kalenderen!
Følg Vejforum!
Login
Email:
Kodeord:
Glemt kodeord?
Opret profil
VEJFORUM  |  Guldalderen 12  |  2640 Hedehusene  |  Tlf.: 7217 0217  |  CVR: 86632012  |  EAN: 5790001900410  |  faktura@vejforum.dk  |  info@vejforum.dk