PROGRAMINDLÆGUDSTILLINGHVEM ER VI?
  Søg
Få en strategi for gang og fodgængere
Af Michael Nørgaard

Mobilitetsplanlægning kan reducere trængsel og miljøpåvirkning, men fodgængere glemmes ofte. På Vejforum inspirerer tre internationale oplægsholdere til at arbejde med gang i mobilitetsplanlægning.

Gode forhold for fodgængere er en vigtig del af arbejdet med mobilitet og byudvikling, men i mange byer bliver gang og fodgængere glemt. Sådan lyder budskabet fra projektleder Pablo Celis, der er sessionsleder på Vejforums session om mobility management.

”Mange af os bruger gang hver dag som ét af flere transportmidler og det er helt afgørende, at hele transportkæden fungerer og er tryg og behagelig for at være et godt alternativ. Vi har i en del år haft en massiv satsning på cykling, men vi har brug for, at der skabes gode forhold for både cyklister og fodgængere”, siger Pablo Celis.

”Fodgængere og gang skal være del af mobilitetsplanlægningen og fodgængere skal prioriteres på lige fod med andre transportformer, hvis vi vil have et smidigt og effektivt transportsystem i vores byer”, siger Pablo Celis.

Få en strategi!
Og opfordringen fra Pablo Celis er klar: Kommunerne bør have en strategi og en holdning til gang og fodgængere. ”Gang giver ligesom cykling mange positive effekter. Det er klimavenligt og sundt, og kan bidrage til at reducere trængsel. Derfor skal vi øge kendskabet og få skabt plads til denne transportform. En politisk vedtaget strategi, der understøtter prioriteringen kan være en forudsætning”, siger Pablo Celis. Han henviser til Norge, der har en national gangstrategi og til Oslo, der har en kommunal gangstrategi, som gode eksempler på, hvordan man kan arbejde strategisk med den mest simple transportform af dem alle.

Tre internationale oplægsholdere
Vejforums session A5 om mobility management byder på tre inspirerende internationale oplægsholdere, der har bud på, hvordan man griber opgaven an. Bonnie Fenton, Rupprecht Consult, Tyskland fortæller om FLOW-projektet, der bl.a. fokuserer på, hvordan gang og cykling kan bidrage til at reducere trængsel, og hvordan dette kan demonstreres og kvantificeres.

Udviklingsdirektør Bronwen Thornton fra organisationen Walk21, der organiserer internationale konferencer og rådgiver om gang, fortæller om Walk21s arbejde med mobilitetsplanlægning og giver inspiration til, hvordan man kan få mere fokus på gang.

Afdelingsleder Anne Bertine Fagerheim, Rambøll Norge, fortæller om Oslos ”Gåstrategi” som bl.a. har til formål at øge andelen af gående ved at gøre det trygt og attraktivt at gå. Gåstrategien skal også bidrage til at grøn mobilitet og bærerdygtig byudvikling.

Læs mere om Oslos gangstrategi

Læs mere om Norges nationale gangstrategi

Se session A5
KONTAKT VEJFORUM
Sekretariatet
Organisationen
Sæt kryds i kalenderen!
Følg Vejforum!
Login
Email:
Kodeord:
Glemt kodeord?
Opret profil
VEJFORUM  |  Guldalderen 12  |  2640 Hedehusene  |  Tlf.: 7217 0217  |  CVR: 86632012  |  EAN: 5790001900410  |  faktura@vej-eu.dk  |  info@vej-eu.dk